Eveniment

Puşcării în parteneriat-public privat. Ce câştigă un investitor dintr-o astfel de afacere?

Puşcării în parteneriat-public privat. Ce câştigă un investitor dintr-o astfel de afacere?

Autor: Iulian Anghel

27.04.2011, 15:52 105

Guvernul a stabilit o listă de 18 proiecte de investiţii publicecare vor fi propuse spre realizare prin parteneriat public-privat(PPP) şi pe care figurează construcţii de autostrăzi, unităţile 3şi 4 de la Cernavodă, complexul imobiliar Esplanada, Centrul "AnaAslan" şi un penitenciar.

Administraţia penitenciarelor are în plan construcţia acinci-şase închisori până în 2012 care să adăpostească în jur de12.000 de deţinuţi români condamnaţi în ţările europene.

Întreţinerea unui deţinut costă statul 2.400 lei lunar. Întrebatce câştigă un investitor care şi-a băga banii într-un astfel debusiness, ministrul finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a susţinut căastfel de închisori în PPP sunt şi în alte ţări.

"Vrem să plătim anumite costuri şi alte surse nu de la buget.Oricine încheie un Parteneriat Public Privat trebuie să aibă uncâştig. Poate că unii vor câştiga", a spus ministrul fără să deaînsă detalii concrete. În România erau la 15 martie 2011 28.675 dedeţinuţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO