Eveniment

Radiografia sistemului de învăţământ. Numărul de elevi şi studenţi a scăzut, iar cea mai mare scădere a fost în învăţământul superior. Studenţii sunt atraşi cel mai mult de facultăţile de business şi drept

Radiografia sistemului de învăţământ. Numărul de...

Autor: Ramona Cornea

22.06.2023, 07:37 2122

Numărul de studenţi înscrişi în facultăţile locale a scăzut cu mai mult de 15.000 de persoane în anul universitar 2022 – 2023 faţă de anul precedent Mai mult de 32% dintre studenţi învaţă în facultăţile din Bucureşti – Ilfov lÎn total, numărul preşcolarilor, elevilor şi studenţilor a fost de 3,47 milioane, în scădere cu 23.000 de la an la an Aproape jumătate din populaţia şcolară este în învăţământul primar şi gimnazial  Raportul mediu dintre elevi şi numărul dascălilor a fost 14 elevi/studenţi la un cadru didactic.

Populaţia şcolară din România, adică totalul de antepreşcolari, preşcolari, elevi şi studenţi, a ajuns la 3,47 milioane de persoane la începutul anului şcolar 2022 – 2023, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Per total, numărul de antepreşcolari, preşcolari, elevi şi studenţi din România a scăzut cu 23.000 în anul şcolar care tocmai s-a terminat faţă de anul şcolar precedent. Dintre toate tipurile de învăţă­mânt, creşteri ale numărului de copii înscrişi au fost doar în creşe şi în grădiniţe. Cea mai mare scădere a fost în învăţământul superior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO