Eveniment

Răspunsul lui Marcel Ciolacu la atacurile opoziţiei, care îl acuză ca prin declaraţiile sale ar fi manipulat piaţa de capital în dosarul Roşia Montana: Au o problemă în altă parte. Vorbesc de patologii Eu câştig un proces şi nu las o datorie de miliarde de euro României şi nu aduc o criză economică şi sunt acuzat că de ce am câştigat procesul?

Autor: Andreea Tobias

09.03.2024, 13:24 112

„Au o problemă în altă parte. Vorbesc de patologii”, răspunde premierul Marcel Ciolacu acuzaţiilor opoziţiei, conform cărora ar fi „manipulat bursa” prin declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la procesul în cazul Roşia Montană: „Sunt acuzat că de ce am câştigat procesul? Chiar nu le e ruşine?.

„Eu mă bucur ca şi prim-ministru că nu las o datorie copiilor noştri, că am avut capacitatea administrativă de a câştiga un proces. Cei cu acuzaţiile care au lăsat datorii de 200 de miliarde pe care le plătim noi toţi, eu nu le pot răspunde decât că cred că au o problemă în altă parte. Deja vorbesc de patologii. Deci într-o zi istorică a României, unde avocaţii angajaţi de Guvernul României au reuşit să întoarcă un proces aproape pierdut eu să răspund la acuzaţii de ce nu las României datorii unora care au făcut datorii de 200 de miliarde României? Mie mi se pare că poate nu trăim în aceeaşi lume”, a răspuns prim-ministrul acuzaţiilor opoziţiei.

Ciolacu a precizat că de câte ori a avut intervenţii pe subiectul procesului Roşia Montană a spus că românii vor cunoaşte adevărul: „Nu am dat niciun informaţie, nu am dat niciun document din Guvernul României, nu am dat de niciunde nicio motivare care să influenţeze acest proces. Am spus foarte clar: toate documentele vor fi puse la dispoziţia presei în momentul în care se finalizează procesul. Despre ce vorbim? Despre ce bursă? Ce, eu joc la bursă? Poate dânşii joacă la bursă şi ştiţi bine că joacă la bursă”.

„Dar problema este că s-au jucat cu banii românilor. Adică eu câştig un proces şi nu las o datorie de miliarde de euro României şi nu aduc o criză economică în România şi o debusolare a sistemului fiscal şi macroeconomic şi eu sunt acuzat că de ce am câştigat procesul? Chiar nu le e ruşine?, a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă a avut informaţii de la avocaţi, Marcel Ciolacu a declarat că nu are dreptul să aibă informaţii de la avocaţi, chiar dacă este prim-ministrul României.

Opoziţia l-a acuzat pe premier că a „manipulat bursa” prin declaraţiile făcute cu privire la proces.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO