Eveniment

„Raul a trecut. Romania e o tinta de investitii”. Cum comentati?

26.03.2010, 00:00 29

Companiile straine vor continua investitiile in Romania inurmatorii ani, insa forta de munca disponibila pe piata trebuie safie mai bine pregatita spun specialistii care au fost ieri prezentila conferinta "ADN-ul oamenilor pe care trebuie sa-i pastrezi incompanie pentru a iesi cu bine din criza", organizata de ZiarulFinanciar impreuna cu Citibank, in parteneriat cu MasterCard,MedLife, Schoenherr si Asociatii, Asebuss, Total Soft, YourwayCounseling si Vapro. "Romania reprezinta o tinta perfecta pentrucompaniile care continua sa faca noi investitii, din doua motive:forta de munca este inca ieftina comparativ cu celelalte stateeuropene, iar angajatii sunt foarte bine pregatiti. Sentimentul inEuropa este ca raul a trecut, aproximativ 65% din companii seasteapta la o crestere a cererii", a precizat Martin Macha,partener Mercer pentru Europa Centrala si Orientul Mijlociu, unadintre cele mai mari companii de resurse umane din lume. Cel maiimportant avantaj competitiv al companiilor in perioade de crizasunt oamenii, iar cea mai buna cale de a-i motiva este sa iiimplici, sa le pui intrebari si sa tii cont de sugestiile lor, asubliniat Anouk De Blieck, Human Resources Director pentru EuropaCentrala si de Est in cadrul Citibank, una dintre cele mai maribanci din lume.

"Nu va opriti din training. Daca pierdeti momentul, mai apoi vafi foarte greu pentru oameni sa recupereze decalajul creat. Si,foarte important, ascultati vocea angajatilor si comunicati,comunicati, comunicati", a explicat De Blieck.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO