Eveniment

Război în Ucraina 08 martie 2022

Război în Ucraina 08 martie 2022
09.03.2022, 00:00 44

UE a decis iniţierea procesului de aderare a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei

Instituţiile Uniunii Europene au iniţiat procedurile de examinare a cererilor de aderare formulate de Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, informează cotidianul Le Monde. Aderarea se va produce după îndeplinirea criteriilor tehnice, de tip politic, economic şi financiar.

 

Institutul pentru Studiul Războiului: Ruşii vor încerca să atace Kievul în următoarele 24-96 de ore

Armata rusă se pregăteşte să atace Kievul, capitala Ucrainei, în următoarele 24-96 de ore, după cum arată o analiză publicată de Institutul pentru Studiul Războiului din Statele UnitePotrivit analizei citate, ruşii aduc provizii şi efectuează atacuri de artilerie, aeriene şi cu rachete pentru a slăbi apărarea şi a intimida militarii ucraineni înaintea atacului.

 

Armata rusă a atacat din nou coridorul umanitar prin care erau scoşi civilii din Mariupol. Ministerul Apărării din Ucraina afirmă că armata rusă a atacat din nou coridorul umanitar prin care erau evacuaţi civilii din Mariupol

„Invadatorii nu au lăsat copiii, femeile, bătrânii să iasă din oraş. Inamicul a început atacul exact în direcţia coridorului umanitar”, au scris reprezentanţii ministerului pe Facebook.

 

Secretarul general al NATO: Alianţa are responsabilitatea de a se asigura că conflictul nu se extinde dincolo de Ucraina

„Avem responsabilitatea de a ne asigura că conflictul nu va escalada şi nu se extinde dincolo de Ucraina. Acest lucru ar fi şi mai periculos, distructiv şi chiar mai letal. Situaţia ar putea scăpa de sub control”, a spus Stoltenberg în cadrul unei vizite în Estonia, conform BBC.

 

OMS: Proviziile medicale vitale din Ucraina se epuizează

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat marţi că atacurile asupra spitalelor, ambulanţelor şi a altor facilităţi medicale din Ucraina s-au înmulţit rapid în ultimele zile şi a avertizat că ţara duce lipsă de provizii medicale vitale, scrie Reuters. Printre proviziile care s-au epuizat se numără oxigenul, insulina, materialele chirurgicale şi rezervele de sânge.

 

Rusia avertizează: Petrolul va ajunge să coste 300 de dolari

Rusia a ameninţat că va închide o conductă majoră de gaze către Germania şi a avertizat că preţul petrolului va ajunge la 300 de dolar dacă Occidentul va continua cu interzicerea exporturilor sale de energie, scrie CNBC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO