Eveniment

Reconfigurarea Parlamentului ar putea să dea o nouă formă legilor care au bulversat mediul de business

Reconfigurarea Parlamentului ar putea să dea o nouă...

Autor: Adelina Mihai

06.12.2016, 00:07 1074

Actualul Parlament a bulversat mediul de business în ultimul an prin legi care au afectat profund piaţa bancară - le­gea dării în plată şi a conversiei-, piaţa de retail - legea  51% produse româneşti în supermarketuri sau piaţa ţiga­re­telor- legea antifumat în spaţii publice. Întrebarea este cum se vor reaşeza forţele politice şi ce consecinţe vor fi dacă PSD sau PNL vor va ajunge la guvernare cu aceste legi?

„Una dintre misiunile imediate a viitorului Parlament este aceea de a clarifica legile aflate în prezent în diverse faze de aprobare: avem legea dării în plată care trebuie probabil rediscutată în Parlament după decizia Curţii Con­stituţionale, legea con­ver­siei care e la Curtea Con­sti­tu­ţională şi trebuie să vedem cum se finalizează, legile care presupun creşteri de salarii, pensii şi reduceri de taxe care se află în diverse faze de aprobare în Parlament şi care trebuie revizuite“, a explicat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO