Eveniment

Revoluţia fiscală adoptată ieri de PSD ”seacă” de bani primăriile. Emil Boc: Cluj-Napoca pierde între 25 şi 30 de milioane de euro prin modificările Codului Fiscal

Revoluţia fiscală adoptată ieri de PSD ”seacă” de...

Autor: Vasile Magradean

09.11.2017, 07:48 1527

Primarul Emil Boc spune că municipiul Cluj-Napoca pierde în urma modificărilor Codului Fiscal între 25 şi 30 de milioane de euro pe an, echivalentul unei săli polivalente. Suma reprezintă o treime din bugetul pentru investiţii al oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că niciodată după 1989, niciun Guvern nu a atacat atât de dur administraţiile locale şi să le priveze de fonduri.

 
 

Două dintr-o lovitură: Când toată lumea se uita la revoluţia fiscală, Guvernul a aprobat încă o Ordonanţă de Urgenţă

”Prin modificările Codului Fiscal, practic, pierdem aproape o treime din bugetul de investiţii al municipiului Cluj-Napoca, o sumă între 25 şi 30 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că în fiecare an clujenii pierd echivalentul unei săli polivalente complet construită şi dotată, banii fiind transmişi la bugetul naţional, în plus faţă de ceea ce se vira până acum. Niciodată după 1989, niciun Guvern nu a atacat atât de dur administraţiile locale şi să le priveze de fonduri şi de şansa de a se moderniza în viitor”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, modificările aduse Codului Fiscal în detrimentul administraţiilor locale sunt ”o soluţie de avarie a Guvernului PSD” pentru a-şi salva promisiunile electorale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO