Eveniment

Rezultatele Ryanair încasează o lovitură puternică după războiul cu agenţiile de turism: Compania aeriană low-cost şi-a redus previziunile de profit după ce a fost nevoită să reducă tarifele pentru a încerca să ocupe locurile goale

Rezultatele Ryanair încasează o lovitură puternică...

Autor: Ştefan Stan

29.01.2024, 09:59 12567

Ryanair şi-a redus previziunile de profit anual după ce a fost nevoită să reducă tarifele pentru a încerca să ocupe locurile goale, pe fondul unei dispute cu agenţiile de turism online, scrie FT. 

Mai multe companii importante de turism online au încetat să mai vândă zboruri Ryanair în decembrie, pe fondul unei bătălii de lungă durată cu compania aeriană low-cost, care le-a acuzat că au umflat preţurile pentru zborurile sale.

Luni, Ryanair a declarat că se aşteaptă să raporteze un profit după impozitare cuprins între 1,85 şi 1,95 miliarde de euro în anul financiar care se va încheia în luna martie, în scădere faţă de o cifră de 1,85 şi 2,05 miliarde de euro, estimată anterior.

Compania a adăugat că se aşteaptă să primească 50 de aeronave Boeing 737 Max-8 înainte de vară, cu şapte mai puţine decât s-a convenit cu Boeing, dar în conformitate cu previziunile anterioare. Boeing a suferit întârzieri îndelungate în ceea ce priveşte livrările şi se află în criză în urma exploziei dramatice a unei secţiuni din fuselaj în timpul unui zbor în SUA, la 5 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO