Eveniment

România, locul I în UE la ponderea populaţiei ocupate în agricultură. România are cei mai puţini muncitori din UE (1,5%) în agricultură, care lucrează în regim full time, faţă de media de 16,4% în UE

România, locul I în UE la ponderea populaţiei ocupate...

Autor: Roana Rotaru

09.11.2017, 00:05 338

Emil Dumitru, Pro Agro: „Nu e neapărat un lucru rău. Satul românesc ar dispărea fără agricultură“.

 

România are cei mai mulţi fermieri din UE, potrivit unui studiu publicat miercuri de Eurostat, care spune că România ocupă locul I în UE la ponderea populaţiei ocupate în agricultură cu un procent 25,8% în 2015.

La nivelul UE, 10 milioane de persoane lucrau în agricultură în 2015, ceea ce potrivit calculelor ZF înseamnă că în România sunt aproape 2,6 milioane de persoane implicate în activităţi agricole.

„Aceasta este realitatea. Nu e neaparat un lucru rău că avem cea mai mare pondere a populaţiei ocupate în agricultură din UE. Satul românesc ar dispărea fără agricultură. Trebuie doar să facem cumva ca aceste ferme de subzistenţă să fie competitive cu produsele pe care le realizează şi să aibă acces la piaţă”, a declarat pentru ZF Emil Dumitru, pre­şedintele Fede­raţiei Naţionale Pro Agro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO