Eveniment

România trimite încă o reconfirmare de participare la acordul de uniune fiscală

România trimite încă o reconfirmare de participare la acordul de uniune fiscală

Autor: Mediafax

15.12.2011, 00:00 202

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat Guvernul că va transmite astăzi Consiliului European reconfirmarea angajamentului României de a fi parte a acordului de uniune fiscală, arătând că fără această reconfirmare România nu poate participa la alcătuirea proiectului ce va fi validat în martie de Consiliul European.

Acordul presupune în principal reglementări fiscale pentru echilibrarea bugetelor şi coordonarea politicii economice la nivel european - deficit bugetar de maximum 3% din PIB şi datorii publice de cel mult 60% din PIB, cu impunerea mecanismelor de conformare şi sancţiuni pentru nerespectarea acestor limite.

Băsescu s-a consultat ieri cu liderii USL şi cu Guvernul pe această temă. Copreşedintele USL Victor Ponta a precizat că la întâlnirea cu şeful statului opoziţia a propus învestirea unui Guvern format din tehnocraţi care să pregătească legislaţia electorală şi măsurile de implementare a guvernanţei bugetare, iar preşedintele nu s-a opus acestei idei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO