Eveniment

Romanii vor trebui sa-si duca ei personal declaratiile la fisc

29.03.2009, 22:26 26

Romanii vor fi nevoiti sa mearga la administratiile financiare pentru a obtine si apoi depune declaratiile fiscale pentru ca nu vor mai primi formularele prin posta incepand din acest an, a decis Fiscul care spera astfel sa faca o economie de 5,3 mil. lei (circa 1,3 mil. euro).

ANAF informeaza ca a decis sa renunte la sistemul de trimitere si primire a declaratiilor de venit prin posta, contribuabilii urmand sa depuna declaratia de venit in mod direct la administratia financiara de care apartin. Masura ar putea duce insa la revenirea cozilor la administratiile fiscale.
"In urma unei analize financiare efectuate s-a constatat ca utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta genereaza costuri mult prea ridicate, in valoare estimata de 5,3 milioane de lei (tiparire, implicuire, difuzare). In noul context economico-financiar cu care se confrunta Romania, presedintele ANAF Sorin Blejnar a decis restrangerea unor categorii de cheltuieli din cadrul bugetului institutiei pe care o reprezinta", mentioneaza oficialii agentiei.
Contribuabilii vor putea sa obtina declaratiile de venit aferente anului fiscal 2008 prin descarcarea de pe site-ul ANAF a Formularului 200 - declaratie privind veniturile realizate sau prin prezentarea la sediul administratiei financiare de unde pot obtine gratuit formularele.
Declaratiile de venit trebuie depuse pana pe 15 mai de persoanele care au obtinut venituri din activitati cum ar fi transferul titlurilor de valoare, profesii liberale si drepturi de proprietate intelectuala, din activitati agricole, cedarea folosintei bunurilor si activitati comerciale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO