Eveniment

Rusia a atacat sudul Ucrainei cu zeci de drone şi rachete

Rusia a atacat sudul Ucrainei cu zeci de drone şi rachete

Autor: Mediafax

14.12.2023, 09:34 54

Rusia a lansat 42 de drone şi 6 rachete asupra regiunilor sudice ale Ucrainei în cursul nopţii de miercuri spre joi. Apărarea aeriană a distrus 41 de drone, dar rachetele au ucis un civil, a anunţat armata ucraineană, potrivit Reuters.

„Apărătorii cerului au reuşit să doboare 41 din cele 42 de drone de atac Shahed-136/131. Marea majoritate au fost doborâte în regiunea Odesa", au explicat reprezentanţii Forţelor aeriene ucrainene pe Telegram.

Armata ucraineană a mai transmis că resturile dronelor doborâte au avariat mai multe clădiri din oraşul Odesa, iar 11 civili, inclusiv trei copii, au fost răniţi.

Serviciile de urgenţă au anunţat că, în timpul unui atac cu rachete efectuat în timpul nopţii în regiunea vecină Herson, o persoană a fost ucisă, iar o unitate medicală, o casă privată şi un garaj au fost distruse.

Armata a precizat că ruşii au atacat infrastructura portuară din regiunea Dunării şi că resturile dronelor au avariat depozitele de la două instalaţii de depozitare a cerealelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO