Eveniment

Să luăm exemplu: Cum reacţionează SUA, Marea Britanie, Franţa şi Belgia în caz de dezastre

Să luăm exemplu: Cum reacţionează SUA, Marea Britanie, Franţa şi Belgia în caz de dezastre

Autor: Mediafax

13.02.2012, 18:03 630

Mai multe state, între care SUA, Marea Britanie, Franţa, Belgia au elaborat mecanisme naţionale speciale de răspuns în cazul unor situaţii de urgenţă, care prevăd acţiune graduale, în funcţie de dimensiunile dezastrelor şi de capacităţile de reacţie ale autorităţilor locale, scrie Mediafax.

În Statele Unite, primul răspuns în cazul unui dezastru revine serviciilor de urgenţă locale, acestea putând primi ajutor din partea municipalităţilor învecinate, a statului şi a agenţiilor de voluntari.

În cazul unei catastrofe, şi dacă autorităţile locale solicită ajutor, pot fi mobilizate resurse federale prin intermediul Agenţiei Federale pentru Managementul Dezastrelor (FEMA) din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă. Aceasta se ocupă de operaţiuni de salvare şi căutare, furnizare de energie electrică, alimente, apă, adăpost şi alte nevoi de bază.

O situaţie de dezastru major poate fi declarată după un uragan, un cutremur, inundaţii, o tornadă sau un incendiu de amploare care să depăşească posibilităţile de gestionare ale statului sau guvernelor locale.

Aflaţi cum reacţionează SUA, Marea Britanie, Franţa şi Belgia în caz de dezastre pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO