Eveniment

Schimbare la conducerea Corpului Experţilor Contabili: Elena Chivu preia conducerea instituţiei de la Alexandru Bunea, pentru un mandat de 4 ani

Schimbare la conducerea Corpului Experţilor Contabili:...

Autor: Răzvan Botea

24.04.2023, 14:17 413

Elena Ecaterina Chivu este noul preşedintel al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR). Ea preia ştafeta de la Alexandru Bunea,, care a condus instituţia până în aprilie 2023.

„Să rămânem o profesie unită şi puternică. Să rămânem întregi la suflet. Sunt un om de echipă care şi atunci când nu mai poate, mai poate puţin. Vom lucra împreună pentru a promova în continuare buna imagine a profesiei noastre şi a organismului profesional care o reprezintă”, a spus elena Chivu, potrivit unui comunicat al CECCAR.

De asemenea, în cadrul conferinţei naţionale a CECCAR, au fost votaţi preşedintele Comisiei superioare de disciplină a CECCAR şi noi membri care completează Comisia.

Un alt punct cuprins în programul de activitate pentru acest an, votat de Conferinţa Naţională, îl constituie continuarea dezvoltării relaţiilor de colaborare cu instituţiile, autorităţile de reglementare, mediul de afaceri, pentru susţinerea şi dezvoltarea profesiei (AEP, UNCJ, UNBR, AFER, patronate, licee), care rămâne o prioritate pentru organismul profesional.

De asemenea, CECCAR se va concentra pe promovarea conceptului one-stop shop, care presupune transformarea modelelor de afaceri ale profesioniştilor contabili, prin dezvoltarea portofoliului de servicii: „Specializarea profesioniştilor contabili în noi arii de competenţă, dintre care menţionăm ESG, contabilitate criminalistică, inteligenţă artificială & transformare digitală, este o condiţie pentru a deveni Future-Ready Professionals, iar pentru a atinge acest obiectiv, organismul profesional, alături de Academia CECCAR, va continua dezvoltarea de noi instrumente care să faciliteze adaptarea serviciilor membrilor la noile cerinţe ale mediului de afaceri.”

O altă direcţie de acţiune pentru 2023, mai transmit reprezentanţii CECCAR, o constituie educaţia financiară, inclusiv pregătirea noilor generaţii de profesionişti contabili. „În acest sens, CECCAR are în vedere suplimentarea programelor pentru pregătirea în vederea susţinerii Examenului de acces, ce vor fi derulate pe parcursul mai multor luni. De asemenea, în colaborare cu instituţii de învăţământ, CECCAR va organiza acţiuni menite să încurajeze educaţia financiar-contabilă în rândul tinerilor, contribuind esenţial şi la orientarea acestora în carieră.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO