Eveniment

Serena a cedat: Amenda uriaşă primită de Serena Williams după finala US Open. Care este motivul

Serena a cedat: Amenda uriaşă primită de Serena...

Autor: Mihaela Măncilă

10.09.2018, 12:07 155

La puţin timp de la anunţ, organizatorii au amendat-o pe americancă cu 18.000 de dolari pentru evenimentele provocate în timpul meciului cu Osaka. Serena va primi însă 1,8 milioane de dolari pentru atingerea ultimului act de la Flushing Meadows.

Astfel, Serena a fost amendată cu 10.000 de euro pentru că l-a numit hoţ pe arbitrul Carlos Ramos, cu 4.000 de dolari pentru coaching şi cu 3.000 de dolari pentru că şi-a rupt racheta.

Până să recurgă la amendă, pentru a nu inflama şi mai mult spiritele, forul a transmis un mesaj în care a vorbit frumos despre ambele jucătoare, a atras atenţia că lumea tenisului trebuie să se bucure de finala de la Flushing Meadows, dar a anunţat că evenimentele de pe cea mai mare arenă a lumii nu vor rămâne neinvestigate: "Ambele au jucat un tenis de un nivel excelent pe parcursul turneului, dar sunt probleme din timpul meciului care trebuie investigate. Dar, în această seară, e timpul să celebrăm ce s-a întâmplat şi ce au obţinut cele două jucătoare. Naomi e o campioană meritorie şi Serena a judecat momentul cu o clasă care ne face mândri", e mesajul celor de la WTA.

Scandalul s-a aprins în finala feminină de la US Open de la un gest făcut în tribună de Patrick Mouratoglou. Arbitrul Carlos Ramos a văzut semnul făcut în game-ul doi al setului secund de cel care este cunoscut de toţi fanii tenisului drept "The Coach" şi imediat a sancţionat-o pe Serena Williams cu avertisment. Americanca s-a dus-glonţ la arbitru, şi l-a anunţat: "Eu nu trişez ca să câştig. Prefer să pierd. Să ştii asta". Imediat, la finalul partidei, Patrick Mouratoglou a recunoscut într-un interviu pentru ESPN că, într-adevăr, arbitrul a văzut corect.

"Sunt sincer, a fost coaching, dar nu cred că ea s-a uitat la mine şi cred că de aceea a fost atât de categorică spunând că nu i-am transmis nimic! Dar, am făcut doar ceea ce fac 100% dintre antrenori în 100% din meciuri. Trebuie să punem punct acestei ipocrizii. Şi Sascha a făcut coaching la fiecare punct. Mă surprinde, pentru că acest arbitru a fost la mai toate finalele lui Nadal, iar Toni face coaching la fiecare punct, dar atunci nu a dat niciun avertisment. Chiar nu înţeleg. Eu nu am mai primit niciodată avertisment pentru coaching. Nu înţeleg de ce... într-o finală de Grand Slam" a declarat Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams începând cu 2012.

Americanca a insistat să îi spună arbitrului că nu a fost coaching, i-a cerut socoteală, a cerut să fie anulat acel code violation şi chiar şi la final de partidă a anunţat că aşteaptă scuze.

Serena Williams a primit un al doilea avertisment pentru că şi-a aruncat racheta şi, astfel, a primit punct de penalizare. Americanca a continuat tirada împotriva arbitrului, iar Ramos a dictat într-un final, la 6-2 şi 4-3 pentru Osaka, al treilea avertisment - după ce fusese numit hoţ şi mincinos ("Mi-ai furat un punct. Eşti un hoţ"). Automat, Williams a primit conform regulamentului un game pierdut pentru trei code violations - adică avertismente pentru comportament nesportiv. Serena Williams a început să se plângă oficialilor ajunşi imediat pe teren, susţinând în continuare că este furată, în mod repetat şi că "mulţi bărbaţi fac lucruri mult mai grave şi lor nu li se întâmplă asta, pentru că sunt bărbaţi".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO