Eveniment

Sfatul angajatorilor pentru tinerii care îşi caută un loc de muncă: Documentaţi-vă despre companie şi învăţaţi să vă vindeţi la interviu!

La târgul de joburi „Angajatori de Top“ organizat la finalul săptămânii trecute au participat 100 de angajatori, care au scos la concurs peste 3.400 de locuri de muncă şi stagii de practică. Foto: Marius Dumbrăveanu

La târgul de joburi „Angajatori de Top“ organizat la finalul săptămânii trecute au participat 100 de angajatori, care au scos la concurs peste 3.400 de locuri de muncă şi stagii de practică. Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Adelina Mihai

20.10.2014, 17:00 1534

Tinerii absolvenţi de facultate tre­bu­ie să mai „exerseze“ modul în care se prezintă la interviurile de an­gajare şi să se documenteze foar­te bine despre compania la care aplică pentru un post atunci când îşi caută un loc de muncă, spun angajatorii care au participat în acest weekend la un târg de joburi în Capitală.

„Mi-aş dori să îi văd pe tineri puţin mai des­chişi din punctul de vedere al comunicării, să ştie să se prezinte mai bine la interviu şi apoi să ştie să se „vândă“ mai departe, în inte­riorul com­paniei. Există studenţi care în timpul facul­tă­ţii se implică în tot felul de asociaţii stu­den­ţeşti, merg la firme, fac internship, trec prin pro­grame de training, iar diferenţa se cunoaşte, pen­tru că vin mai bine pregătiţi la interviu“, a spus Irina Trifu, responsabil de relaţia cu uni­ver­sităţile în cadrul grupului Renault, com­pa­nie care recrutează în prezent candidaţi pentru zone precum inginerie sau servicii şi care şi-a pre­zentat oferta de posturi vacante la târgul de joburi de finalul săptămânii trecute.

Peste 2.000 de persoane au participat vineri di­mineaţă, în primele două ore de la des­chi­de­re, la târgul de joburi „Angajatori de Top“, unde 100 de angajatori au scos la con­curs peste 3.400 de locuri de muncă şi stagii de practică.

Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în cazul unor firme din domeniul serviciilor de externa­li­zare, care au fost în ultimii ani angajatori ac­tivi, recrutând mai ales studenţi şi tineri absolvenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO