Eveniment

Sicomed se bazeaza pe calmante si vitamine

22.11.2004, 00:00 26

Compania farmaceutica Sicomed a inregistrat vanzari de aproximativ 14 milioane de euro pentru medicamentele destinate tratarii afectiunilor sistemului nervos central (SNC), acestea detinand peste 40% din cifra de afaceri la 9 luni a companiei.
Vanzarile aferente acestei clase terapeutice au crescut cu peste 50% fata de anul trecut. A doua categorie ca pondere in cifra de afaceri a companiei este cea a vitaminelor si a suplimentelor nutritive, cu vanzari de 8,2 milioane de euro la 9 luni, in crestere cu 20% fata de anul trecut.
Sicomed a incheiat primele noua luni cu un profit net de aproximativ 4 milioane de euro, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si o cifra de afaceri de 32 milioane de euro, in crestere cu 4%.
Vehiculul de investitii Venoma Holdings (detinut de un grup de investitori institutionali controleaza 58,41 % din actiunile Sicomed. Ceilalti actionari ai companiei sunt SIF Muntenia, cu 11,99 % din actiuni, SIF Oltenia cu 10,11 % si alti investitori minoritari-19,49 %.
Actiunile companiei sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, ultimul pret la care s-au efectuat tranzactii fiind 6.800 de lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de aproximativ 69 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO