Eveniment

Simona a fost dopată chiar la Academia Mouratoglou. Cazul Simona Halep ia acum o altă turnură, care confirmă ceea ce bănuia toată lumea: Conform motivaţiei oficiale a Agenţiei, sportiva a luat un supliment de colagen recomandat de un fizioterapeut al Academiei Mouratoglou, care a fost susţinut chiar de antrenorul ei, controversatul Patrick Mouratoglou

Simona a fost dopată chiar la Academia Mouratoglou....
14.09.2023, 16:41 5055

De 24 de ore, cazul Simona Halep este în prim-plan, iar motivaţia oficială dată de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis dezvăluie lucruri pe care le bănuia toată lumea. La recomandarea unui fizioterapeut al Academiei Mouratoglou, Simona Halep a luat nişte suplimente de colagen în august 2022. Fizioterapeuta şi antrenorul Simonei, controversatul Patrick Mouratoglou i-au spus că acest supliment nu ar avea probleme.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat marţi că poate confirma că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP). 

Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima se referea la un rezultat analitic negativ (AAF) pentru substanţa interzisă roxadustat la US Open în 2022, efectuat prin teste regulate de urină în timpul competiţiei. Cea de-a doua acuzaţie se referea la nereguli în paşaportul biologic al sportivului (ABP) aparţinând lui Halep.   

Dacă sentinţa de 4 ani va fi menţinută şi la TAS, Simona Halep pur şi simplu şi-a încheiat cariera în tenis.

La scurt timp după ce a primit vestea supendării pe 4 ani, Simona Halep a reacţionat pe reţelele de socializare, dând publicităţii un comunicat în care îşi expune poziţia şi anunţă că va continua lupta şi va face tot posibilul pentru a-şi reabilita numele de acuzaţiile pe care le consideră false.

„Astăzi, un tribunal din cadrul Programului Antidoping pentru Tenis a anunţat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viaţa mea şi, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viaţa frumosului joc de tenis. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru şi mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, cu bună ştiinţă sau intenţionat, vreo substanţă interzisă. Am refuzat să accept decizia lor de suspendare pentru patru ani.” a scris Halep în comunicat.

„Într-un raport de 126 de pagini, tribunalul a constatat că am comis ambele acuzaţii aduse de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) - un test de urină pozitiv în timpul competiţiei pentru o substanţă interzisă şi o încălcare a programului de paşaport biologic al sportivilor.

Reprezentanţii mei şi cu mine am prezentat ITIA şi tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele, inclusiv multiple întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu testele efectuate în jurul paşaportului meu biologic (ABP). Deşi sunt recunoscătoare că am în sfârşit un rezultat după numeroase întârzieri nefondate şi sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât şocată, cât şi dezamăgită de decizia lor.”, a mai scris românca.

„Cred într-un sport curat şi, în aproape două decenii ca jucătoare profesionistă de tenis, de-a lungul a sute de turnee şi două titluri de Grand Slam, am făcut 200 de teste de sânge şi urină pentru a verifica dacă nu există substanţe interzise - toate au fost curate, până la 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere şi a fizioterapeutului, mi-am ajustat suplimentele nutritive.

Cazul continuă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO