Eveniment

Simona Halep a pierdut a treia finală de Mare Şlem a carierei! Wozniacki a invins 7-6(2), 3-6, 6-4

Simona Halep a pierdut a treia finală de Mare Şlem a...
27.01.2018, 13:26 878

Simona Halep, liderul mondial, a fost învinsă, sâmbătă, scor 6-7 (2), 6-3, 4-6, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, în finala de la Australian Open. În urma succesului de la Melbourne, Wozniacki a întrecut-o pe româncă în fruntea ierarhiei mondiale.

Halep, în vârstă de 26 de ani, a pierdut a treia finală de Grand Slam a carierei şi a rămas fără titlu major câştigat, la capătul unui meci care a durat două ore şi 50 de minute. A fost, de altfel, primul turneu de Mare Şlem obţinut de Wozniacki, la 27 de ani.

Daneza a avut un start bun de meci şi, după ce şi-a făcut serviciul, a reuşit break-ul în game-ul al doilea, după care s-a desprins la 3-0. Halep şi-a câştigat, apoi, serviciul de trei ori şi a reuşit, în cele din urmă, şi break-ul, scor 4-5. S-a ajuns în tie-break, acolo unde constănţeanca şi-a adjudecat doar două puncte.

Startul setului secund a fost la fel de echilibrat, iar cele două finaliste au câştigat toate game-urile pe propriul serviciu, până la 4-3 pentru Simona, când liderul mondial a reuşit primul break al actului şi al doilea al întâlnirii şi s-a distanţat la 5-3. Halep s-a impus şi pe propriul serviciu şi a câştigat setul la a treia şansă pe care şi-a creat-o, în urma unui game extrem de disputat. În cel de-al doilea act, Simona a acuzat probleme de sănătate, iar la scorul de 3-2, medicul i-a luat tensiunea.

Simona Halep a avut o cădere în debutul actului decisiv, scor 0-2, dar a făcut imediat rebreak-ul, la a şasea oportunitate pe care a avut-o, după cel mai lung game al partidei: 14 minute. Ea nu a izbutit să-şi păstreze serviciul, iar Wozniacki s-a distanţat din nou, 3-1. Au urmat trei game-uri câştigate de Simona, apoi încă trei pentru Wozniacki.

A fost a treia finală de Grand Slam a carierei pentru Simona Halep, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Pentru prezenţa în finală, în urma căreia va coborî pe locul secund, Halep va primi cu 1.300 de puncte WTA şi 1.56 milioane de dolari.

Wozniacki câştigă 3,12 milioane de dolari şi 2.000 de puncte în ierarhia mondială de simplu, după această victorie, şi redevine lider WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO