Eveniment

Simona Halep, în semifinale la turneul de la Roma

Simona Halep, în semifinale la turneul de la Roma

Autor: Claudiu Giurgea

19.05.2017, 15:08 154

Halep a dominat-o pe jucătoarea care a eliminat-o pe Kerber în turul secund, obţinând calificarea într-o oră şi 22 minute! Este a 9-a victorie consecutivă şi a treia semifinală a sezonului pentru sportiva care încasează un cec în valoare de 115.170 de euro. Iar Simona va fi favorită clară şi în penultimul act la Internaţionalele Italiei, indiferent că următoarea adversară va fi Kiki Bertens sau Daria Gavrilova.

Halep a prins gustul victoriilor după ce a triumfat la Madrid, iar constănţeanca nu se mai opreşte nici la Roma! Simona a ajuns la nivelul la care nu mai e interesată de cine se află de partea cealaltă a fileui şi îşi face jocul perfect pe o suprafaţă ce îi oferă un confort şi mai mare. A 4-a jucătoare a lumii a intrat extrem de agresivă în meciul cu Kontaveit, iar sportiva din Estonia nu a avut nicio şansă într-un prim set controlat în totalitate de Halep. După 35 de minute, Simona îşi adjudeca manşa fără să transpire: 6-2.

Simona a avut un start fulminant şi în setul secund, s-a desprins la 4-1, însă Anett a reuşit să-i dea bătăi de cap, apropiindu-se la 4-3! A urmat un game crucial, în care eleva lui Darren Cahill a arătat cât de puternică este din punct de vedere mental. Halep a condus cu 40-0, Kontaveit a revenit incredibil şi a câştigat patru puncte consecutive, dar românca a întors scorul după un schimb în care adversara s-a împiedicat la propriu. Şi estona a rămas la pământ, chiar dacă a mai punctat o dată la 5-3, pentru că Simona s-a întors hotărâtă după pauza dintre game-uri: 6-2, 6-4!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO