Eveniment

SOFMEDICA introduce pe piaţă două tehnologii de ultimă generaţie pentru îngrijirea neurologică

Advertorial

SOFMEDICA introduce pe piaţă două tehnologii de...

Autor: Publicitate

31.10.2023, 07:00 352

SOFMEDICA anunţă lansarea portofoliului NEURO CARE, dedicat terapiilor neurologice minim invazive. Această etapă esenţială ilustrează angajamentul companiei de a pune la dispoziţia pacienţilor din Europa tehnologii inovatoare, care acţionează cu precizie extraordinară. Introducerea pe piaţă a celor două sisteme a venit ca răspuns la cererea clinică ridicată de noi metode pentru tratarea pacienţilor care suferă de tremur esenţial şi dureri neuropatice, asociate bolii Parkinson, precum şi metastazele cancerului cerebral.

Noile tehnologii sunt concepute pentru a revoluţiona tratamentul afecţiunilor neurologice prin metode noi, neinvazive, care îmbunătăţesc semnificativ rezultatele clinice şi calitatea vieţii pacienţilor. Principalele tehnologii care fac parte din noul portofoliu NEURO CARE sunt ZAP-X şi Exablate Neuro.

În prezent, INSIGHTEC revoluţionează abordarea tremurului esenţial, durerii neuropatice şi tremurului asociat cu Parkinson, în timp ce ZAP-X abordează metastazele cancerului cerebral. Privind în perspectivă, există un potenţial şi mai mare pentru INSIGHTEC, întrucât scopul este de a extinde aplicaţiile sale pentru a aborda complexităţile bolii Parkinson, bolii Alzheimer, a demenţei, precum şi tratamentul glioblastomului, o tumoră malignă extrem de agresivă, localizată la nivelul creierului.

ZAP-X, sistemul dedicat radiochirurgiei, este conceput pentru a redefini standardele de siguranţă radiochirurgicală, precum şi confortul pacienţilor. ZAP-X oferă o soluţie de ultimă generaţie care îmbină precizia, viteza şi metodele de tratament neinvazive, asigurând un impact minim asupra a vieţii pacienţilor şi o recuperare rapidă. Fiind o procedură ambulatorie nedureroasă, fără incizie, care nu necesită o perioadă de recuperare, pacienţii revin, de obicei, la activităţile normale chiar în ziua tratamentului. Designul "fără boltă" elimină nevoia istorică de izolare prelungită a pacienţilor într-un buncăr de radiaţii din beton, iar caracteristica "fără cobalt" îmbunătăţeşte rezultatele pacienţilor prin reducerea semnificativă a radiaţiilor.

Exablate Neuro, produs de Insightec, este un sistem cu ultrasunete focalizate ghidat prin RMN conceput pentru tratamentul tremurului esenţial, al durerii neuropatice şi al bolii Parkinson cu tremur dominant. Această soluţie inovatoare valorifică puterea ultrasunetelor focalizate ghidate de imagistica prin rezonanţă magnetică, oferind o alternativă neinvazivă şi foarte precisă la procedurile invazive tradiţionale. Exablate Neuro îşi propune să îmbunătăţească calitatea vieţii pacienţilor care suferă de aceste afecţiuni debilitante, oferind o opţiune de tratament eficientă, sigură şi fără incizii. Tehnologia oferă rezultate clinice excelente după o singură şedinţă, permiţând un tratament personalizat pentru fiecare pacient. Aplicabilitatea acestei tehnologii în viitorul apropiat ar putea include tratamentul bolii Parkinson, Alzheimer şi al demenţei, precum şi al glioblastomului, primele studii de cercetare efectuate în Europa şi în SUA indicând rezultate promiţătoare. 

Preocuparea noastră faţă de pacienţii care suferă de afecţiuni neurodegenerative se manifestă prin asigurarea unor soluţii inovatoare, adaptate nevoilor acestora. În România, din cauza lipsei de facilităţi şi tehnologii avansate, bolnavii care suferă de boala Parkison manifestată printr-un tremur specific, primesc frecvent diagnosticul în stadii avansate, atunci când simptomele sunt debilitante. Prin abordul neinvaziv, vom contribui semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor cu afectiuni neurologice.” - Evangelos Kalamakis, Managing Director.

SOFMEDICA este pionier în domeniul tehnologiilor medicale care au schimbat nenumărate vieţi în regiunea din Europa în care activează. Angajamentul companiei de a asigura alternative inovatoare, cu impact minim asupra vieţii pacienţilor, devine şi mai puternic odată cu introducerea tehnologiilor din portofoliul NEURO CARE, revoluţionând, astfel, tratamentul afecţiunilor neurodegenerative cu impact devastator asupra pacienţilor şi a familiilor acestora.

SOFMEDICA este membra a Grupului SOFMEDICA, un grup de companii orientat spre educaţie în domeniul sănătăţii, care operează în Europa (România, Grecia, Bulgaria, Cipru, Ungaria, Croaţia) din 1994, cu misiunea de a crea rezultate clinice îmbunătăţite şi durabile pentru pacienţii din ţările europene. SOFMEDICA îşi desfăşoară activităţile printr-o echipă formată din 160 de profesionişti in domeniul sanatatii şi se aşteaptă să raporteze o cifră de afaceri anuală de aproximativ 60 de milioane de euro în 2023. Tehnologiile pentru îngrijirea neurologică reprezintă cea mai recentă adiţie la portofoliul SOFMEDICA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO