Eveniment

Sorin Grindeanu: Acum şase luni, Dragnea mi-a promis că este prietenul meu, că mă va susţine

Sorin Grindeanu: Acum şase luni, Dragnea mi-a promis că...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.06.2017, 12:05 432

”În ianuarie 2017, Liviu Dragnea m-a rugat să accept funcţia de premier. Şi ştiţi care a fost răspunsul meu: NU! Câştigasem alegerile în Timiş pentru prima dată, eram preşedintele CJ, aveam nişte planuri clare, iar familia mea stă în Timişoara. După care prietenii mei din PSD, colegi de-ai noştri care se află aici în faţa mea, vă văd în bănci aici, m-aţi rugat să mă mai gândesc. Că ar fi bine să accept pentru stabilitatea României, pentru PSD; că am experienţă în administraţia locală, că am fost ministru într-un guvern care a performat, că sunt un om onest şi muncitor, că sunt un bănăţean care îşi vede de treabă. Şi am spus DA.
Şi am mai spus DA pentru că Liviu Dragnea mi-a promis că este prietenul meu, că mă va susţine, că facem un guvern din miniştri competenţi, pe care partidul îi susţine, îi acceptă şi care o să-şi facătreaba. Şi am acceptat ministrii pe care mi i-a propus Liviu Dragnea”, a spus Sorin Grindeanu.

El a afirmat că, la nici 6 luni după acel moment, a aflat brusc, împreună cu toţi colegii săis din PSD care fac parte din CEx, că Guvernul nu-şi prea face treaba, că miniştrii sunt buni dar nu prea, că ţara deşi are performanţe economice foarte bune, totuşi nu e brusc ca în Vest.

”Totul se baza pe o analiză pe care nu a văzut-o nimeni în partid, o analiză despre care tot PSD-ul spune că nu e corectă, că e făcută de un singur om şi că nu a trecut prin nicio structură a PSD. Este cu atât mai ciudat cu cât până în ultima clipă, undeva la sfârşitul lui mai, Liviu Dragnea spune: ”Mă mulţumesc toate ministerele şi ca cetăţean, şi ca preşedinte de partid şi ca preşedinte al Camerei Deputaţilor””, a adăugat premierul.

El a mai spus că cifrele macroeconomice înregistrate de actualul Executiv arătau o dezvoltare economică.

”Vă spun cât se poate de deschis: nu înţeleg de ce suntem astăzi, aici, în Parlament. Şi vă spun la fel de clar, nici românii nu înţeleg asta. Şi nici măcar opoziţia! Nu înţeleg de ce atât scandal în interiorul PSD la nici 6 luni după ce am câştigat alegerile cu un scor zdrobitor! Şi lucrurile merg foarte bine. Şi mă uit la dumneavoastră şi îmi dau seama că nici dumneavoastră nu prea înţelegeţi! Da, este loc de mai bine, da, putem să vorbim în interior să vedem ce putem schimba la unii dintre colegii noştri. După 6 luni de când PSD a câştigat alegerile cu un scor extraordinar, vrem să dăm jos guvernul cu o moţiune a noastră, a psd-iştilor, fără să ne ceară opoziţia şi apoi să ajungem iar la mâna lui Klaus Iohannis. De ce vrem asta?”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO