Eveniment

Statul: Criza s-a terminat, aveţi încredere să investiţi

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.05.2014, 00:07 186

„Criza s-a terminat!  (...) Oamenii trebuie să aibă încredere să consume, firmele să aibă încredere să se împrumute pentru a investi, iar băncile să aibă încedere să dea credite pentru investiţii şi consum“, a spus Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget, la conferinţa „Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economică a României?”, or­ganizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank, BRD – Group SocGen şi Opel România.

El estimează pentru acest an o creştere economică mai mare decât cea din 2013 şi spune că statul nu va mai face aceleaşi greşeli ca în 2008-2010.

Pe de altă parte, antreprenorii spun că preţul ridicat al creditării nu mai este o problemă pentru IMM-urile din România, dar că trebuie să existe o comunicare mai bună între stat şi mediul de afaceri.

Totodată, chiar dacă pot obţine mai uşor bani de la bănci, antreprenorii spun că au nevoie de fonduri de la stat pentru a plăti consultanţi specializaţi în marketing, dar şi pentru a-şi instrui angajaţii pentru că în România nu mai sunt şcoli de meserii care să scoată oameni calificaţi în meserii tehnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO