Eveniment

Statul vinde pe Bursa actiuni la sapte hoteluri

29.10.2008, 20:20 102

Ministerul Turismului a initiat procedura de vanzare pe Bursa a actiunilor detinute la sapte companii hoteliere, printre care Athenee Palace, Lido, Robinson Predeal, prin angajarea casei de avocatura Bostina si Asociatii drept consultant juridic, au declarat surse ministeriale.
Casa de avocatura va furniza asistenta juridica pentru intocmirea documentatiei si selectarea societatii de servicii de investitii financiare mobiliare pentru vanzarea actiunilor la Bursa.
Informatia a fost confirmata de casa de avocatura care spune ca, in prima instanta, va fi elaborata documentatia privind selectia brokerului si va fi asigurata asistenta juridica pe parcursul procesului de listare.
"Suntem in fata unei provocari si trebuie sa privim dincolo de actualul climat de pe piata de capital", afirma avocatul coordonator Doru Catalin Bostina. Decizia si momentul listarii vor fi stabilite de catre consultant, in urma evolutiei de ansamblu a pietei nationale de capital si a pietelor internationale, conform sursei citate.
Ministrul de resort Ovidiu Silaghi a aratat ca vanzarea actiunilor pe Bursa va incepe pana la sfarsitul acestui an, dupa selectarea intr-un interval de doua saptamani a societatii de servicii de investitii financiare mobiliare. El a asigurat ca actiunile statului la cele sapte hoteluri nu vor fi vandute sub pretul practicat pe Bursa. Ministerul Turismului a decis sa vanda pe Bursa pachetele majoritare de actiuni la hotelurile Predeal, Litoral Constanta, Mamaia si Neptun-Olimp si participatiile minoritare la Athenee Palace, Lido (ambele din Bucuresti) si Robinson Predeal.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO