Eveniment

SUA avertizează că urmează un nou război: Biden spune că se aşteaptă ca este iminent ca Iranul să atace Israelul

SUA avertizează că urmează un nou război: Biden spune...

Autor: Laura Buciu

13.04.2024, 06:55 97

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „mai degrabă curând” şi a avertizat Teheranul să nu procedeze în asemenea manieră, scrie Reuters.

Întrebat de reporteri despre mesajul său către Iran, Biden a spus simplu: „Nu” şi a subliniat angajamentul Washingtonului de a apăra Israelul.

„Suntem dedicaţi apărării Israelului. Vom sprijini Israelul. Vom ajuta la apărarea Israelului, iar Iranul nu va reuşi”, a spus el.

Israelul s-a pregătit vineri pentru un atac din partea Iranului sau a reprezentanţilor săi, pe măsură ce au crescut avertismentele privind represaliile pentru un atac asupra complexului ambasadei Iranului de săptămâna trecută din Damasc, care a ucis un comandant de rang înalt din cadrul Forţei Quds de peste mări a Corpului Gardienilor Revoluţiei iraniene şi alţi şase ofiţeri.

Israelul nu a revendicat responsabilitatea pentru atacul aerian din 1 aprilie. Dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit şi va fi” pentru o operaţiune de care a spus că a fost echivalentă cu un atac pe teritoriul iranian.

Biden a declarat că nu va divulga informaţii securizate, dar a spus că aşteptarea sa este că un atac al Iranului ar putea avea loc „mai devreme, mai degrabă decât mai târziu”. El a vorbit cu reporterii la Casa Albă după un discurs virtual la o conferinţă privind drepturile civile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO