Eveniment

"Sunt atâtea gunoaie în politică şi atâţia cu tupeu, trebuie să facem ceva să scăpăm de ei“

13.08.2012, 00:03 1163

Teofil Câmpean, directorul general al Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, care deţine fabrici de carton ondulat în Cluj şi Târgovişte, cu afaceri de 50 de milioane de euro, spune că dacă instabilitatea politică se prelungeşte, efectele sunt grave.

"Cel mai mult la nivel de business mă deranjează salturile cursului leu/ euro. O problemă politică întotdeauna va duce la o avalanşă în economie. Dacă instabilitatea mai ţine mai mult de câteva zile, repercusiunile sunt grave. Avem nevoie de stabilitate, limpezime, previziuni clare, ce nu am avut în aceşti opt ani şi nu cred că vom avea nici cu acest guvern", a declarat Câmpean. El a declarat că dacă liderul ţării este de calitate, se aliniază şi ceilalţi după el, dacă este un mincinos şi cu tupeu, atunci şi ţara se transformă în asta.

"Clasa politică nu prezintă în­credere, ar trebui să se schimbe toată clasa politică, dacă un politician a minţit, trebuie să fie dat afară imediat. Toţi sunt nişte mincinoşi şi nişte oameni cu tupeu, în asta s-a transformat ţara noastră. Sunt atâtea gunoaie în politică şi atâţia cu tupeu, trebuie să facem ceva să scăpăm de ei. Dacă laşi azi un sac cu gunoi pe stradă, tot acolo se mai pun şi alţi zece saci de gunoaie şi aşa se umple strada de gunoaie. Remediul pe care îl văd eu? Punem la conducerea ţării 10 din cei mai buni manageri din companiile private. Nu avem nevoie de alegeri. Aceşti manageri care ştiu să facă bani pentru companiile pe care le conduc vor face bani şi pentru ţară. În opt ani de zile nu s-a făcut nimic pentru România, şi acum Guvernul acesta care a venit a adunat atâtea greşeli, nu ştiu cum va schimba lucrurile, cred că ar trebui şi acesta schimbat", a spus el.

Câmpean afirmă că România are nevoie de oameni care să îşi respecte cuvântul, "pentru că dacă eşti un om de cuvânt pe termen lung ai de câştigat. Cuvinte ca onoare, patriotism şi corectitudine nu mai există în rândul politicienilor. În business dacă nu eşti om de cuvânt, nu ai nicio şansă. Politicienii trebuie să fie corecţi, patrioţi şi mai ales buni gospodari".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO