Eveniment

Tavanul unui centru comercial din Bucureşti s-a prăbuşit

Tavanul unui hipermarket din Bucureşti s-a prăbuşit
16.09.2010, 13:40 41

O parte din tavanul de la complexul comercial Vitantis s-aprăbuşit joi dimineaţă iar la scurtă perioadă, în aceeaşi zonă, s-adesprins o altă parte, în timp ce echipele de intervenţie evaluaupagubele iniţiale, scrie Mediafax.

Tavanul s-a prăbusit la etajul întâi, deasupra scării rulate ceducea la restaurantele de jos. Concret, o bucată foarte mare dintavanul fals din rigips a căzut, iar la scurtă perioadă, în aceeaşizonă, s-a desprins o altă parte, pompierii fiind învăluiţi în praf,iar timp de câteva minute nu au mai văzut nimic.

Şi pompierii, şi membrii echipajului de ambulanţă declară că nusunt victime.

Centrul comercial Vitantis, în interiorul căruia s-a prăbuşittavanul fals pe o porţiune de circa 500 de metri pătraţi, a fostfinalizat în urmă cu doi ani, în septembrie 2008, fiind înproprietatea fondului de investiţii Equest Balkan Properties,listat pe bursa de la Londra.

Investiţia în acest proiect s-a ridicat la 60 de milioane deeuro, jumătate din bani fiind folosiţi pentru achiziţia terenuluişi magazinului Praktiker dezvoltate iniţial de un investitorromân.

Proiectul a fost extins ulterior cu un hipermarket Carrefour, unmagazin de mobilier, un magazin Technomarket şi o galeriecomercială cu circa 70 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO