Eveniment

Tensiunile escaladează: Iranul face prima mişcare în noul conflict cu Israelul, după ce a jurat să se răzbune pentru atacul asupra ambasadei din Damasc

Tensiunile escaladează: Iranul face prima mişcare în...
13.04.2024, 16:42 6520

Gărzile Revoluţionare de elită ale Iranului au confiscat un portcontainer legat de Israel, în cea mai recentă escaladare a ostilităţilor dintre republica islamică şi Israel.

Capturarea vasului MSC Aries vine în contextul în care Teheranul a promis că va răspunde la un presupus atac aerian israelian asupra clădirii consulare iraniene din Damasc din această lună, care a ucis şapte membri ai gărzilor, inclusiv doi comandanţi de rang înalt.

Un filmuleţ publicat online arată doi soldaţi ai gărzii alunecând dintr-un elicopter pe frânghii pe puntea navei de containere de 366 de metri lungime, în Golful Oman.

Nava este operată de Mediterranean Shipping Company, cu sediul la Geneva, cea mai mare companie de transport maritim de containere din lume. Aceasta este deţinută de Gortal Shipping, o companie financiară afiliată la Zodiac Maritime, o companie controlată de familia Ofer din Israel.

Israel Katz, ministrul israelian de externe, a acuzat Iranul că desfăşoară o "operaţiune de piraterie".

IRNA, agenţia de ştiri de stat iraniană, a declarat că forţele navale ale Gărzii au capturat nava după ce au abordat-o cu ajutorul unui elicopter.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO