Eveniment

Tichetul de masă, în valoare de 9 lei, nu acoperă o masă de prânz

Autor: Roxana Rosu

20.01.2015, 08:12 1278
Valoarea actuală a tichetului de masă nu acoperă preţul unei mese de prânz, în condiţiile în care suma medie alocată este de 13 lei la fast-food şi 17 lei la o comandă cu livrare la birou, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Dana Sintejudean, directorul comercial al com­paniei de tichete de masă Edenred.
 
Compania a lansat recent tichetul electronic, un card contactless, sub sigla Mastercard. În prezent, valoarea tichetului de masă este 9,35 lei, cu un total de 215 lei pe lună.
 
Potrivit unui studiu realizat anul trecut de Edenred  în colaborare cu GFK, preţul unei mese ideale de prânz, incluzând două feluri de mâncare, este de 13 lei la fast-food (1,4 tichete), 17 lei la comandă (1,8 tichete) şi 27 lei la restaurant (2,9 tichete). Comparativ, în Germania tichetul de masă are o valoare de 4,85 euro, consumatorii apreciind că un preţ rezonabil pentru prânz este de 1,2 tichete. Potrivit Danei Sintejudean, în ţările vestice valoarea tichetelor de masă variază între 4 şi 8 euro. „În România, nivelul maxim al tichetului, conform legii, este de 9,35 lei, ceea ce înseamnă în jur de 215 lei pe lună. Pentru o mare parte dintre salariaţi această sumă reprezintă o treime din salariul lor lunar. În 2014, unu din cinci angajaţi avea salariul minim pe economie“, a spus directorul comercial al Edenred.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO