Eveniment

Toma Petcu, validat ca ministru al Energiei de către comisiile permanente din Parlament

Toma Petcu, validat ca ministru al Energiei de către...

Autor: Dan Straut

29.06.2017, 09:22 66

Toma Petcu a precizat, în discursul său prezentat parlamentarilor, că îşi propune să menţină producţia de cărbune necesar sistemului energetic, menţionând că după experienţa de astă-iarnă s-a dovedit din nou dependenţa României faţă de sistemul de producţie a energiei bazat pe cărbune. Mai mult, candidatul ALDE a spus că pentru alimentarea cu energie a zonei de vest a ţării este necesar ca unităţile Complexului Energetic Hunedoara - Mintia şi Paroşeni - să funcţioneze din plin. „Marea problemă a Complexului Energetic Hunedoara este pe partea de minerit”, a spus Toma Petcu.

Oficialul, care a fost ministru al Energiei şi în perioada ianuarie-iunie, a criticat unele întârzieri în aplicarea măsurilor specifice din domeniul energetic, dar a menţionat că a reluat negocierile cu partenerii din China pentru Unităţile 3 şi 4 ale centralei nuclearelectrice de la Cernavodă.

De asemenea, Toma Petcu a mai spus că este importantă şi fuziunea Elcen-RADET, ca „o măsură de pregătire pentru iarnă” a sistemului energetic din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO