Eveniment

Topul celor mai importante 50 de piete din Romania. 2010 se prefigureaza drept „Anul 0%”. Cum comentati?

2010 se prefigureaza drept „Anul 0%”. Cum comentati?
18.01.2010, 23:16 109

Optimismul domina jumatate din cele mai mari 50 de piete dinRomania pe care sunt prevazute cresteri ale vanzarilor in acest an,dupa ce 2009 a reprezentat primul obstacol serios pentru economialocala.

Anul trecut, piete de peste 20 mld. euro (leasing, auto, fuziunisi achizitii sau siderurgie) s-au prabusit dupa scaderi mai mari de50%, miliarde de euro iesind din bilanturile de final de an alecompaniilor din domeniile amintite.

Astfel, potrivit datelor centralizate de ZF, doar pe 15 piete aufost consemnate cresteri in 2009, in timp ce pentru acest anestimarile sunt ceva mai optimiste tinand cont ca 26 de industriiar urma sa revina sau sa continue cresterile din aniianteriori.

Si stagnarea pare sa reprezinte un scenariu des intalnit inbugetele companiilor pentru 2010, mai ales ca majoritateajucatorilor din industrie au renuntat la un singur plan de bugetanual si reevalueaza situatia economica, evolutia cursului deschimb sau pietele de desfacere externe dupa fiecare trimestru.

Un alt sondaj realizat de ZF la sfarsitul lunii decembrie intre50 de antreprenori si executivi de companii mari din Romania arataun ton la fel de optimist, in conditiile in care 75% dintre ceichestionati de ZF au prevazut pentru acest an stagnare sau crestereeconomica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO