Eveniment

Treichl, Erste: Este o mare ruşine că România nu atrage banii UE, iar guvernul nu scoate ţara din criză

Treichl, Erste: Este o mare ruşine că România nu atrage banii UE, iar guvernul nu scoate ţara din criză
30.07.2010, 13:02 56

Este o ruşine teribilă că România nu este capabilă să atragacele 35 de miliarde de euro care zac la Bruxelles, iar guvernul nuface nimic pentru a scoate economia din criză, afirmă AndreasTreichl, preşedintele executiv al Erste Group, care deţine cea maimare bancă românească, BCR.

Acesta este cel mai dur mesaj venit din partea sefului unei maricompanii cu afaceri în România.

Treichl se declară incapabil să înţeleagă ce se intâmplă laBucureşti. "Poate nu înţeleg destul de bine româneşte, dar ştiu căRomânia era una din puţinele ţări europene cu o mare şansă de aieşi din criză întărită şi de a recupera din decalajele dedezvoltare. Şi, în loc să profite de aceste şanse, iată că astăzinu mai este nicio altă ţară în Europa într-o situaţie atât deproastă. Preşedintele şi guvernul trebuie să colaboreze pentru a learăta oamenilor că au ţara sub control", a spus şeful Erste.

Până acum marile grupuri străine prezente în România s-auabţinut de la critici atât de vehemente la adresa politiciieconomice a guvernului Boc. Treichl susţine însă că băncile mari şicompaniile străine din România sunt gata să facă orice pentru aajuta guvernul să pună pe picioare un plan de relansare: "CEO-ulnostru de la Bucureşti şi experţii BCR au lucrat la multe propuneride relansare, dar nimic nu se întâmplă. Acest guvern ratează şansădupă şansă şi nu pot să înţeleg de ce. În acest cabinet sunt maimulţi oameni de afaceri decât în alte guverne din Europa, suntoameni educaţi, nu proşti, şi totuşi nu fac nimic", a conchisTreichl.

Şeful Erste nu ezită să declare că iubeşte şi România şi BCR şieste pur şi simplu şocat de situaţia dramatică cu care se confruntăţara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO