Eveniment

Un orăşel elveţian plăteşte 300.000 dolari pentru a scăpa de refugiaţi

Un orăşel elveţian plăteşte 300.000 dolari pentru a...

Autor: CătăIina Apostoiu

02.06.2016, 00:00 1169

Bogaţii locuitori ai Oberwil-Lieli nu vor să vadă refugiaţi plimbându-se pe străzile orăşelului lor şi pentru acest lucru sunt dispuşi să plătească o amendă de 300.000 de dolari, potrivit MarketWatch. Pitorescul orăşel, situat în apropiere de Zürich, nu are parte practic de niciun delict şi are numai 2.200 de locuitori, dintre care 300 sunt milionari.

La începutul acestei luni, aceştia au fost nevoiţi să voteze dacă să accepte sau nu doar 10 refugiaţi, iar 25% dintre ei au votat împotrivă. Guvernul elveţian a propus o cotă pentru cele 26 de cantoane ca parte a planului de acceptare a  50.000 de solicitanţi de azil, însă Oberwil-Liel a ales să plătească amenda pentru a nu accepta refugiaţi.

„Pur şi simplu nu-i vrem. Am muncit din greu toată viaţa şi avem un orăşel minunat care nu este potrivit pentru refugiaţi”, a declarat un locuitor. „Refuzul este o formă de protest împotriva cotelor impuse de guvern”, a declarat Andreas Glarner, primarul orăşelului, membru al partidului de dreapta SVP. “Li s-ar putea trimite bani pentru a-i ajuta, însă adăpostirea lor aici ar trimite un mesaj greşit”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO