Eveniment

Unu din cinci români este afectat de sărăcie. În 2022, acest indicator şi-a reluat creşterea, după şase ani de scădere continuă

Unu din cinci români este afectat de sărăcie. În...

Autor: Ramona Cornea

20.11.2023, 16:45 232

♦ În 2022, rata de deprivare materială şi socială severă a fost de 24,3%, în creştere cu 1,2 puncte procentuale faţă de 2021 ♦ Rata sărăciei relative a ajuns anul trecut la 21,2%, a patra cea mai mare valoare din Uniunea Europeană.

Unu din cinci români este afectat de sărăcie, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. Astfel, statisticile INS arată că, în anul 2022, rata de deprivare materială şi socială severă a fost de 24,3%, în creştere cu 1,2 puncte procentuale, faţă de anul anterior.

Anul 2022 a fost primul din ultimii şapte ani pentru care INS a publicat date în care acest indicator a reluat creşterea. În perioada 2016 – 2021,  rata de deprivare materială şi socială severă a fost în scădere continuă de la an la an.

În total, în România, 6,5 milioane de persoane se află în risc de sărăcie sau excluziune socială în 2022. Dintre aceşti, 4,59 milioane de persoane se aflau în stare de deprivare materială şi socială severă.

„Lipsa acută a resurselor financiare face ca unele persoane să nu îşi poată permite deţinerea unor bunuri, efectuarea unor plăţi sau consumul unor produse care, în stadiul actual de dezvoltare economico-socială, reprezintă un minimum de elemente necesare unui trai decent”, transmite INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO