Eveniment

UPDATE Numărul morţilor în busculada de Haloween din Coreea de Sud creşte la 146

UPDATE Numărul morţilor în busculada de Haloween din...

Autor: Dorin Oancea

29.10.2022, 22:26 1145

Cel puţin 146 de persoane au fost ucise într-o busculadă când o mulţime uriaşă care sărbătorea Halloween-ul s-a înghesuit sâmbătă seară pe o alee dintr-o zonă a capitalei Seul, anunţă Reuters.

Alte 150 de persoane au fost rănite în aglomeraţia din cartierul Itaewon din Seul, a declarat Choi Sung-beom, şeful Staţiei de pompieri Yongsan.

Mulţi dintre răniţi se aflau în stare gravă şi primeau tratament de urgenţă, au precizat oficialii.

Incidentul a avut loc în jurul orei 22:20 (1320 GMT). Un număr mare de persoane au căzut pe o alee în timpul festivităţilor, a declarat Choi. Mulţi dintre participanţii la petrecere purtau măşti şi costume de Halloween.

Martorii au descris scene haotice cu câteva momente înainte de busculadă, poliţiştii prezenţi în aşteptarea evenimentului de Halloween având uneori probleme în a menţine controlul mulţimii.

Imaginile de pe reţelele de socializare arătau sute de persoane înghesuite pe aleea îngustă şi în pantă, strivite şi imobilizate în timp ce agenţii de urgenţă şi poliţia încercau să le tragă pentru a le elibera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO