Eveniment

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”. Transformarea strategiilor de retenţie. Cum contribuie tehnologia la strategiile de retenţie ale companiilor?

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul...

Autor: Ramona Cornea

21.03.2024, 09:00 102

Tehnologia poate fi privită ca un instrument de retenţie de angajatorii viitorului, având în vedere că poate ajuta companiile să gestioneze partea de soft skills, poate ajuta liderii echipelor să facă munca oamenilor mai uşoară şi poate ajuta managerii să aibă tot timpul informaţia la îndemână. conferinţa ZF HR Trends 2024 va pune la masă unii dintre cei mai importanţi actori de pe piaţa de soluţii IT pentru companii şi va dezbate strategiile prin care companiile pot să ţină angajaţii aproape, strategii ce au la bază tehnologia.

Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor” joi, 28 martie. Cea de-a 18-a ediţie a evenimentului de resurse umane reuneşte managerii şi directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii şi le pune pe masă cele mai importante tendinţe din piaţa muncii din anul 2024.

Una dintre temele ce vor fi abordate în cadrul conferinţei este cea a transformării strategiilor de retenţie a angajaţilor şi cum contribuie tehnologia la strategiile de retenţie ale companiilor.

În ediţia de anul trecut a conferinţei ZF HR Trends, Mihaela Petruţ, product owner HCM la TotalSoft, unul dintre cei mai importanţi furnizori de sisteme informatice de business (ERP, HCM, CRM, DM şi BI) din Europa de Est şi Centrală, spunea că viitorul va fi uman şi digital. Cele două nu trebuie să se excludă, trebuie să învăţăm să ne folosim de tehnologie pentru ca noi să fim mai buni şi să avem mai mult timp.

În plus, ea vedea tehnologia ca pe un instrument de retenţie pe care companiile îl pot folosi în prezent şi viitor.

„Un instrument ajută mult pe zona de retenţie pentru că poţi să îţi gestionezi partea de soft skills, să ştii cum stai cu fiecare angajat în parte, ca manager ai informaţia la îndemână.”

De asemenea, studiul #WorkWise, dezvoltat de Pluxee, FutureStation şi analizat de Ipsos România, spunea că viitorul muncii arată că relaţia dintre viaţa privată şi cea profesională va fi flexibilă, tehnologia va schimba cum muncim, iar angajaţii specializaţi în analiza, interpretarea şi utilizarea datelor vor fi la mare căutare.

În acest context, Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transfor­mărilor”, eveniment aflat la cea de-a 18-a ediţie, pentru a identifica, alături de angajatori, specialişti în resurse umane şi reprezentanţi ai autorităţilor cele mai bune metode de adaptare la transformările pieţei muncii per ansamblu, la tendinţele globale cu impact în România, la cerinţele noilor generaţii de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO