Eveniment

Urmează ZF/ROREG De la idee la business inteligent, cu finanţări europene. 7 februarie, Hotel Internaţional, Iaşi: Moldova, ruptă de restul ţării, are nevoie de investiţii ca de aer. Autostrada este vitală, iar fondurile europene sunt cheia dezvoltării

Urmează ZF/ROREG De la idee la business inteligent, cu...

Autor: Răzvan Botea

31.01.2023, 00:05 375

Moldova este ruptă din punct de vedere economic faţă de restul ţării, aşa cum arată datele economice. Din punctul de vedere al PIB per capita, Moldova este în spatele tuturor celorlalte regiuni de dezvoltare, iar în interiorul regiunii sunt alte prăpăstii, pentru că practic Iaşiul, Bacăul şi Suceava duc regiunea în spate, potrivit cifrelor livrate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP).


Dezbaterea, care pune faţă în faţă antreprenori din Moldova, finanţatori şi autorităţi de management pentru fonduri europene, va avea loc la Hotel Internaţional în Iaşi, pe 7 februarie, începând cu ora 10:30.


Faptul că nu există infrastructură de transport adecvată care să lege regiunea de restul ţării şi de vestul Europei a făcut ca investiţiile să ocolească zona şi forţa de muncă se migreze fie în străinătate, fie spre marile centre urbane din România, în special Bucureşti. Acum însă prin PNRR, se construiesc toţi cei 320 de km de autostradă între Ploieşti şi Paşcani. În aceeaşi vreme, a fost aprobat şi programul operaţional regional pentru Nord-Est, cel mai mare program operaţional, cu 1,8 mld. de euro care pot fi absorbiţi în regiune. Dintre aceştia, o bună parte sunt pentru mediul privat. Ce oportunităţi de finanţare prin granturi oferă PR Nord-Est IMM-urilor începând cu 2023? Ce soluţii complementare granturilor sunt oferite de băncile comerciale mediului de afaceri?

La aceste întrebări şi multe altele vor răspunde speakerii conferinţei  ZF/ROREG De la idee la business inteligent, cu finanţări europene, organizată în parteneriat cu BCR. Dezbaterea, care pune faţă în faţă antreprenori din Moldova, finanţatori şi autorităţi de management pentru fonduri europene, va avea loc la Hotel Internaţional în Iaşi, pe 7 februarie, începând cu ora 10:30.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO