Eveniment

Uruguaianul Guillermo Tolosa este începând de astăzi reprezentantul rezident al FMI în România

Uruguaianul Guillermo Tolosa este începând de astăzi...

Autor: Claudia Medrega

01.07.2013, 12:06 252

Guillermo Tolosa, cetăţean uruguaian, este începând de astăzi reprezentant rezident al Fondului Monetar Internaţional în România şi Bulgaria, înlocuindu-l pe Tonny Lybek.

Anterior, Tolosa a fost reprezentant rezident al FMI în Armenia, în perioada 2009 – mai 2013, unde a colaborat cu autorităţile pentru desfăşurarea programului economic sprijinit de Fond.

Tolosa a ocupat mai multe funcţii în cadrul FMI, începând cu anul 2005, inclusiv în cadrul departamentului de analiză a politicilor macroeconomice şi strategie pentru mai multe state din America Latină şi Europa de Est.

Înainte de a lucra la FMI, Tolosa a fost economist şi profesor de ştiinţe economice la Centrul de Cercetare Economică (CINVE) şi la Universitatea Republicii din Uruguai.

Tolosa are doctorat în ştiinţe economice de la University of California, Los Angeles.

Tonny Lybek a fost numit reprezentant al FMI în România şi Bulgaria în anul 2009. Lybek l-a înlocuit pe argentinianul Juan Jose Fernandez-Ansola, reprezentant rezident al FMI în România şi Bulgaria în perioada 2006-2009, al cărui predecesor la Bucureşti a fost britanicul Graeme Justice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO