Eveniment

Vacanta in rate: Noua incercare a agentiilor de turism de a vinde sejururile mai scumpe de 1.000 de euro

Vacanta in rate: Noua incercare a agentiilor de turism de a vinde sejururile mai scumpe de 1.000 de euro
26.03.2010, 00:00 238

Circuitele turistice in tari din Asia, Africa, America sau chiarAustralia, al caror pret depaseste 1.000 de euro, dar si vacantelemai ieftine, sunt vandute in rate sau la reduceri de pana la 20% decatre agentiile de turism prezente la targul de turism de laRomexpo, care se desfasoara in perioada 24-28 martie.

"Anul acesta oferim turistilor posibilitatea sa plateascavacanta in 10 rate fara dobanda. Turistul ne poate plati un avansde 30% la pachetul de vacanta cumparat si ulterior poate veni si cucelelalte rate. Cu doua saptamani inainte de-a pleca in vacanta,trebuie sa fie achitat integral produsul", a declarat LuciaMorariu, directorul general si proprietara agentiei de turismEximtur din Cluj, prezenta la targul de turism, care se desfasoarape o suprafata de 10.000 mp si care a atras 243 de agen tii deturism, touroperatori, hoteluri, companii aeriene. In acelasi timp,clientii pot cumpara vacante la reduceri prin programul deinscrieri timpurii (cine isi rezerva vacanta pana la o anumita dataprimeste un discount - n.r.).

Eximtur, cu afaceri estimate la 40 mil. euro in 2009, mizeazaanul acesta, pe langa vacantele vandute in tara sau pe cele dintarile vecine Romaniei, pe vacantele de tip circuit in Africa,Orientul Apropiat, Asia sau America, in parteneriat cutouroperatorul german TUI.

"Spre exemplu, un circuit turistic de 21 de zile, care includedestinatii ca New York, Washington, Cascada Niagara, Las Vegas, SanFran cisco si alte orase din Sua, costa aproape 2.800 de euro (pretin care nu este inclus transportul cu avionul)", potrivitoficialilor companiei Eximtur.

Un alt expozant la targ, Georgeta Fati, di rec torul general siunul dintre proprietari agen tiei de turism Kara Travel, a precizatca aproape 70% din pachetele de vacanta vandute prin agentia eisunt circuite turistice. "Anul trecut am avut 10.000 de turistiromani care au cumparat vacante, din care 7.000 au plecat incircuite in Europa, Asia, America, Africa, dar si Australia. Dacase va mentine acest numar si anul acesta, as fi multumita", adeclarat Georgeta Fati.

Daca un circuit turistic de 10 zile in Europa (Croatia, Serbiasi Muntenegru), cu transport autocar inclus si cazare la hoteluride doua si trei stele costa aproape 460 de euro, circuitele inafara Europei au preturi de peste 1.000 de euro. Astfel, o vacantaintr-un circuit de 15 zile in Asia, care include vizitarea tarilorMongolia, Coreea de Sud si China costa 2.570 de euro in august,pret in care este inclus si transportul cu avionul, dar si cazarea.Daca se opteaza pentru o vacanta de 23 de zile in Filipine,Malaiezia, Indonezia si Singapore, atunci pretul circuitului vaajunge la aproape 3.000 de euro.

"S-a simtit o scadere a cererii pentru produsele de tip circuitin Romania anul trecut. Nu as putea preciza cati turisti au alescircuitele culturale, ci doar ca in total am avut 40.000 de turisticare au plecat anul trecut atat in sejururi, cat si circuite inIsrael", a declarat Roxana Reznik, reprezentanta touroperatoruluiAsia Tours, care vinde doar destinatii din Asia, in special Israel.In perioada targului, Asia Tours vindea produse la reduceri de panala 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO