Eveniment

Cum văd angajatorii creşterile salariale de anul acesta: 54% dintre companii văd creşteri mai mici de 10%, circa 19% dintre ei prevăd creşteri cuprinse între 10% şi 20%, iar 18% spun că nu vor creşte deloc salariile

Autor: Ramona Cornea

28.03.2024, 16:00 512

„Piaţa muncii din România se reechilibrează după patru ani marcaţi de un mix de dinamism şi incertitudine. Angajatorii s-au confruntat cu numeroase provocări care le-au perturbat în mod repetat planurile, inclusiv constrângeri bugetare, restructurare organizaţională şi reduceri de personal”

O pondere de 54% dintre companii văd creşteri salariale mai mici de 10% în 2024, circa 19% dintre ei prevăd creşteri cuprinse între 10% şi 20%, 18% spun că nu vor creşte deloc salariile, 5% văd creşteri mai mari de 20%, iar 2% dintre ei văd o scădere a salariilor anul acesta, arată ghidul salarial anual realizat de compania de resurse umane Hays România.

„Piaţa muncii din România se reechilibrează după patru ani marcaţi de un mix de dinamism şi incertitudine. Angajatorii s-au confruntat cu numeroase provocări care le-au perturbat în mod repetat planurile, inclusiv constrângeri bugetare, restructurare organizaţională şi reduceri de personal, toate într-un climat politic şi economic nefavorabil. Le-a fost greu angajatorilor şi angajaţilor să vadă lumina la capătul traseului. Cu toate acestea, există o licărire de speranţă la orizont, sugerând că lucrurile s-ar putea să se îndrepte”, scrie în raportul citat Tammy Nagy-Stellini, director regional, Hays Ungaria şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO