Eveniment

Valentino Fashion intra pe piata via Otter Distribution

15.05.2008, 19:29 47

Valentino Fashion Group, unul dintre cei mai mari retaileri de vestimentatie din Italia, isi face intrarea pe piata romaneasca prin franciza, cu brandul M Missoni.
Primul magazin, care se deschide astazi in Baneasa Shopping City in urma unei investitii de 800.000 de euro, este operat de Otter Distribution, distribuitorul brandurilor Otter, Geox si Fila pe piata locala.
Compania a incheiat un acord de franciza pe trei ani cu grupul Valentino Fashion, care detine brandul pe care il comercializeaza prin peste 1.000 de magazine in lume.
"Facem un pas important in dezvoltarea brandului M Missoni in Europa de Est, zona in care brandul nostru a fost distribuit, pana acum, doar in cateva magazine multibrand", sustine Alberto Damian, directorul Diviziei Fashion a Valentino Fashion Group. Grupul italian a realizat, anul trecut, afaceri de circa 46 mil. euro, cu 47% mai mult decat in 2006.
"Vedem cum merg vanzarile si probabil ca in urmatorii trei an vom mai deschide inca un monobrand M Missoni", a precizat Laszlo Forray, directorul Diviziei de Fashion a Otter Distribution, care anul trecut a inregistrat vanzari de 13,5 mil. euro. Infiintata in 1997, Otter Distribution opereaza in prezent 21 de magazine Otter si Geox, plus un monobrand Fila si un multibrand Selections, ultimul fiind deschis recent tot in Baneasa Shopping City, in urma unei investitii de 1,2 mil. euro.
Pentru anul acesta sunt asteptate sa-si faca intrarea pe piata alte trei nume cu greutate: Louis Vuitton, Gucci si Armani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO