Eveniment

Vicepremierul rus : Militarii ruşi din cadrul forţei de menţinere a păcii din Transnistria vor primi armament nou

Vicepremierul rus : Militarii ruşi din cadrul forţei de menţinere a păcii din Transnistria vor primi armament nou

Foto: AFP

Autor: Iuliana Enache

17.04.2012, 10:15 624

Rusia intenţionează să modernizeze echipamentul militar folosit de contingentul de menţinere a păcii din Transnistria, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Rusia menţine un batalion de infanterie motorizat în regiune în cadrul Forţei comune de menţinere a păcii, plus un număr de militari care păzesc câteva depozite de muniţie din perioada sovietică.

"Militarii ruşi din cadrul forţei de menţinere a păcii din Transnistria vor primi armament nou în conformitate cu planul de reînarmare a forţelor armate ruse (până în 2020)", a declarat luni Rogozin, care este şi trimisul special al preşedintelui rus în Transnistria, după o întâlnire cu liderul transnistrean Evgheni Şevciuk.

Ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, a vizitat contingentul rus din Transnistria. "El (ministrul Apărării) a tras unele concluzii care coincid cu ale mele, iar acestea vor avea cu siguranţă un efect", a afirmat Rogozin. "Până la urmă, nu este vorba despre un echipament de gherilă, ci de unul militar".

Vorbind despre armamentul sovietic depozitat în regiune, Rogozin a declarat că acesta va fi menţinut în condiţii bune sau va fi dezmembrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO