Eveniment

Vladescu: Nu sunt calcule pentru 1 mil. someri

28.01.2010, 23:05 18

Ministrul de finante, Sebastian Vladescu, afirma ca nu existaanalize sau calcule care sa confirme cresterea numarului de someripana la un milion de persoane anul acesta, cifra de 100.000 debugetari disponibilizati sau ideea de impunere a CAS pedividende.

"Nu a existat niciodata cifra de un milion de someri, cea de100.000 de disponibilizati sau ideea pe care am auzit-o ieri(miercuri - n. r.) de CAS pe dividende. As vrea sa ramanem in zonarealitatii. Nu exista documente, analize, calcule care sa indiceaceste cifre", a declarat Vladescu, citat de agentia Mediafax.

El a spus ca din calculele si analizele Ministerului reiesescaderea somajului si cresterea numarului de locuri de munca anulacesta. "Nu cred ca vom avea un somaj mai mare, pentru ca vom aveacrestere economica si sunt zone unde este nevoie de forta de munca.Sunt optimist din acest punct de vedere. Nu vom avea mai multisomeri in acest an", a mai spus Vladescu.

Va continua sa creasca

Majoritatea economistilor spun ca somajul va continua sa creascapana la jumatatea acestui an, chiar daca economia va reveni maidevreme pe crestere, avand in vedere ca statul s-a angajat sareduca cheltuielile, inclusiv prin diminuarea aparatuluibirocratic.

Si seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cuRomania, Jeffrey Franks, a spus saptamana aceasta intr-un interviuacordat Pro TV ca somajul va continua sa creasca pana la jumatatelui 2010, putand atinge pragul de un milion de persoane.

Pe parcursul anului trecut, rata somajului aproape s-a dublat,pana la 7,9% in decembrie, fata de 4,4% in aceeasi luna din 2008.In proiectul de buget pe 2010 se anticipeaza un somaj de 7,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO