Eveniment

Vladescu: Sper sa adunam mai multi bani prin noua lege de combatere a evaziunii fiscale

18.05.2010, 23:35 10

Ministrul finantelor Sebastian Vladescu mizeaza pe colectareaunor sume importante la buget in urma implementarii noii legi decombatere a evaziunii fiscale pe care urmeaza sa o prezinte astazimembrilor Cabinetului.

"Va fi o prima lectura, pentru ca sunt de clarificat multeaspecte care tin de legalitate si oricum nu este un set dereglementari care sa fie adoptat in viteza, mai ales dupa ce atattimp nu s-a facut nimic in domeniu. Depinde insa si de deciziapremierului, daca va considera necesara grabirea lucrurilor", adeclarat Vladescu.

Cat priveste adoptarea scrisorii de intentie catre FMI, el spuneca inca mai este timp pentru discutii cu sindicatele sipatronatele.

"Mai avem timp pana saptamana viitoare. Si saptamana viitoare ebine daca o adoptam." Ieri dupa amiaza a avut loc la MinisterulFinantelor o noua runda de discutii cu reprezentanti aisindicatelor si ai patronatelor privind posibilele compromisuricare pot fi facute la nivelul masurilor de reducere a salariilor sipensiilor pe care le-a anuntat presedintele Traian Basescu.

Vladescu spune ca la Finante nu au fost gasite intre timp"solutii miraculoase" pentru a salva de la taiere macar pensiilemici.

"Calculele sunt simple, iar bani din alta parte e greu sa vina.Daca implementam rapid noile reglementari impotriva evaziunii si acontrabandei am mai putea strange ceva."

Totusi, in perioade de recesiune, economia nefiscalizata tindesa creasca rapid, masurile de contracarare fiind mult mai greu deaplicat decat in perioade de crestere economica.

Adoptarea unei noi legi impotriva evaziunii fiscale face partedin angajamentele asumate de Guvern in fata FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO