Eveniment

Vosganian: Cheltuieli bugetare vor fi de 58,5 mld. euro

04.10.2007, 19:51 8

Bugetul pe 2008 prevede venituri totale de 55 mld. euro si cheltuieli de pana la 58,5 mld. euro, a declarat ieri Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, intr-un interviu acordat ZF.
Practic, bugetul construit pentrul anul viitor prevede cheltuieli cu 10 mld. euro mai mari decat cel de anul acesta.
Datele provin din proiectul de buget construit de Finante dupa consultarea cu ministerele. Legea prevede ca proiectul de buget sa fie adoptat de Guvern si sa ajunga pe masa Parlamentului pana la data de 10 octombrie.
Atat proiectul de modificare a Codului fiscal (cu aplicare de la 1 ianuarie 2008), cat si proiectul de buget vor fi discutate astazi in sedinta de Guvern.
Proiectul de modificare a Codului fiscal ar putea fi aprobat, dupa ce a fost amanat saptamana trecuta, in timp ce proiectul bugetului pe 2008 va mai astepta pana la sedinta Executivului de saptamana viitoare.
La constructia bugetului pe 2008 au fost luate in calcul o crestere economica de 6,5%, un Produs Intern Brut de peste 138 de miliarde de euro, o inflatie (la finele lui 2008) de 3,8% si un curs mediu de 3,18 lei pentru un euro, conform datelor din buletinul de toamna al Comisiei Nationale de Prognoza.
"Abaterile macroeconomice de anul acesta sunt sezoniere. Agricultura are o influenta negativa asupra cresterii economice de pana la 0,8%-0,9% din prognoza initiala de 6,5%. Avem insa o compensare din cresterea peste estimari a altor indicatori: industria, constructiile si productivitatea, de exemplu", a declarat Vosganian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO