Eveniment

Zece ani de dublare a businessului. Ce urmează?

Zece ani de dublare a businessului. Ce urmează?

Autor: Dana Ciriperu

27.05.2015, 00:07 378
Companiile din România şi-au dublat cifra de afaceri în ultimul deceniu la peste 1.100 mld. lei (250 mld. euro), dar peste jumătate din acest rulaj este generat de numai 1.200 de companii, nucleul tare al economiei, firmele pe care ZF le numeşte de zece ani Cei mai mari jucători din economie.

Sub acest concept, ZF organizează astăzi conferinţa Cei mai mari jucători din economie, eveniment la care participă în calitate de speakeri Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele  Consiliului Concurenţei, Nikolai Beckers, CEO al grupului Telekom, Dan Ostahie, CEO şi fondator al companiei Altex, Ionel Blănculescu, analist financiar.

Care sunt motoarele de creştere pentru perioada 2015-2020 şi cum pot fi ele impulsionate? Cum poate trece economia de la creşteri de 1-3% anual la un ritm de 5-6% pe o perioadă de cel puţin cinci ani consecutiv? Acestea sunt doar câteva dintre temele de discuţie pe care ZF le aduce astăzi în prim-plan.

Un deceniu de creştere format însă din două perioade diferite: una de boom, între 2005 şi 2008, şi una de criză care a început din 2009 şi despre care unii investitori mai vorbesc şi astăzi deşi PIB-ul a crescut cu 4,3% în primul trimestru, iar consumul creşte de 20 de luni neîntrerupt. Ce urmează? Primele pariuri de creştere, astăzi la conferinţa Cei mai mari jucători din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO