Eveniment

ZF 25 de ani. Florin Andronescu, co-fondator Sanador: Viitorul pare a fi optimist, iar provocările de astăzi sunt de natură să aibă răspuns din partea antreprenoriatului care deja s-a maturizat în România

ZF 25 de ani. Florin Andronescu, co-fondator Sanador:...

Autor: Alexandra Matei

17.11.2023, 13:51 137

Florin Andronescu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din România, spune că viitorul pare a fi optimist, iar mediul antreprenorial românesc, care s-a maturizat, poate răspunde provocărilor din acest moment.

„Viitorul pare a fi unul optimist, iar conjunctura din acest moment este una ok. Provocările pe carele vedem astăzi consider că sunt de natură să aibă răspuns din partea antreprenoriatului, care deja s-a maturizat în România”, a spus el în timpul conferinţei aniversare a Ziarului Financiar, organizată vineri, 17 noiembrie 2023, la Banca Naţională a României.

 

Alte declaraţii:

@ Am trăit vremuri tulburi, cu o economia intrată în nişte turbulenţe îngrozitoare, cu o inflaţie galopantă şi un curs care se schimba de la o zi la alta. Evident că Flanco începuse să sufle greu în procesul de dezvoltare. A venit primul fond de investiţii, care a luat 49% din Flanco în 1996. În '98, a mai venit încă un fond – aveam ambiţii să facem cea mai mare reţea de magazine de electronice şi electrocasnice. Însă, am pierdut procente şi am rămas cu 20% din firmă.

@ Am trecut apoi într-un spin-off, numit Credisson, care a stat trei ani pe piaţă şi a fost vândut către BNP Paribas Cetelem - în total, 54 mil. euro. Banii au fost folosiţi în realizarea unui vis, pe care nu l-am avut eu, ci soţia mea. Am creat prima societate medicală, mică, într-o policlinică pe Bulevardul Decebal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO