Eveniment

ZF Health&Pharma Summit'23. Între performanţă şi supravieţuire în Sănătate. Dr. Cotîrleţ Adrian, Manager, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti: Un sfert din spitalele publice din România nu au cele patru secţii de bază – chirurgie, medicină internă, ATI şi obstetrică ginecologie – şi au un număr foarte mic de medici

ZF Health&Pharma Summit'23. Între performanţă şi...

Autor: Alexandra Matei

26.09.2023, 12:23 47

Dr. Cotîrleţ Adrian, manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, spune că un sfert din cele 400 de spitale publice din România nu au acoperire pe patru dintre cele mai importante secţii şi anume, chirurgie, medicină internă, ATI şi obstretică ginecologie, iar numărul de medici este mult prea mic.

„Un spital trebuie să aibă neapărat un anumit număr de medici. La acest moment, din cele 400 de spitale publice din România, aproximativ un sfert nu au cele patru secţii de bază – chirurgie, medicină internă, ATI şi obstetrică ginecologie – şi au un număr foarte mic de medici, deci nu au acoperire 24/24 pe aceste patru secţii”, a spus Dr. Cotîrleţ Adrian, manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, în timpul conferinţei ZF Health&Pharma Summit'23. Între performanţă şi supravieţuire în Sănătate.

Alte declaraţii:

Am pus bazele juridice ale asociaţiei Alianţa Spitalelor din România. Până acum, avem peste 60 de spitale şi institute afiliate acestei asociaţii, în care ne propunem să prezentăm un punct de vedere comun legat de problemele de care ne izbim.

Noi, ca manageri de spital, nu avem nicio pârghie în evaluare medicilor. Un medic care face 100 de externări pe lună este plătit cu acelaşi salariu ca cel care face 10 externări pe lună.

Sunt în continuare probleme vizavi de contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru spitalele care produc servicii medicale peste contractul cu casa. Noi avem o sumă foarte mare care nu a fost decontată, de aceste servici medicale beneficiind oameni din alt areal. Din numărul total de bolnavi care se internează, numai 14% sunt din Moineşti.

Pentru un act medical de bună calitate este necesară îndeplinirea a trei condiţii: buna pregătire a personalului medical, dotarea tehnică a spitalului şi condiţiile hoteliere acordate pacientului.

Valoarea investiţiilor, în ultimii zece ani, a fost de aproximativ 200 mil. lei în cazul spitalului Moineşti. În prezent, avem două proiecte: reabilitarea instalaţiei electrice (5 mil. euro) şi construcţia unui bloc materno-infantil în curtea spitalului (200 mil. lei).

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO