Eveniment

Ziarul Financiar lansează joi Who’s Who in Business 2010 - Anuarul "Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business”

Ziarul Financiar lansează mâine Who’s Who in Business 2010 - Anuarul "Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business”
27.10.2010, 17:42 168

Ziarul Financiar lansează anuarul Who's Who in Business Romania2010 - Cei mai importanţi 1.000 oameni din business, o selecţie amanagerilor care au condus cele mai mari afaceri din România în celde-al doilea an de criză şi care vor influenţa ieşirea înbusiness-ul mondial a companiilor autohtone.

Cei 1.000 de oameni din business incluşi în a treia ediţie aanuarului sunt executivi de top şi proprietari de companii, dar şiexperţi şi consultanţi. Provin din 22 de sectoare economice, de laservicii financiare, energie, auto şi construcţii & realestate, la bunuri de la larg consum, farma & sănătate şiturism. Ocupă funcţii de top manageri ai primelor trei companii dinfiecare industrie, dar sunt şi oameni valoroşi dinmiddle-management, care contribuie prin strategiile lor la succesulafacerii. Cu toţii sunt recunoscuţi în domeniul în care activează,pentru excelenţă în business, eficienţă şi leadership.

"Consiliul Investitorilor Străini din România a înscris printremăsurile de relansare a economiei propuse în această toamnă ideeaca guvernul să lucreze cu un corp consultativ de 1.000 de oameni debusiness. A treia ediţie a Anuarului Who's Who in Business Romaniaeditat de Ziarul Financiar îi este de acum la îndemână. Aici suntcei 1.000 de oameni de business, cei mai importanţi în domeniul lorde activitate, care pot prin experienţa, educaţia şi expertiza lorsă sfătuiască guvernul", spune Sorin Pâslaru, redactor-şef alZiarului Financiar.

Grupate pe sectoare economice, profilurile din Who's Who inBusiness Romania 2010 evidenţiază cine sunt, ce facultăţi auabsolvit şi care a fost drumul profesional al celor selectaţi.

Dintre cei 1.000 de manageri din anuar, 140 sunt nou-intraţi.Documentarea jurnaliştilor de la Ziarul Financiar arată domeniileunde au avut loc cele mai multe schimbări de management, precum şicaracteristicile fiecărei industrii din punctul de vedere aleducaţiei şi experienţei executivilor. Astfel, criza a determinatmulte modificări la nivelul managementului companiilor din sectorulfinanciar, acţionarii aducând conducători cu experienţă înrestructurarea afacerilor. Dintre cei 140 de nou-intraţi în anuarulZF, 25% sunt din domeniul băncilor, al asigurărilor şi pensiilor,al leasingului sau al pieţei de capital. Din 65 de manageri dincadrul celor mai mari companii energetice din România, numai şasesunt femei. Cu toate acestea, prezenţele feminine sunt de impact,cea mai mare companie din România fiind condusă de o doamnă:Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Cei mai importanţi proprietari şi manageri din turism, a cărorvârstă medie este de 44 de ani, au finalizat studii economice înţară şi deţin masterate sau MBA-uri în turism. Cei care conducbusiness-uri în media şi publicitate au o vârstă medie de 41 deani, studii superioare şi MBA-uri în ţară sau în străinătate.Schimbări importante la vârf au avut loc la peste jumătate dintreretailerii străini activi în România. Expaţii au rămas însămajoritari în structurile de top management ale marilor lanţuri decomerţ.

"Clasa de oameni de business a României este tânără. Sunt oamenide 30-40 de ani care au ajuns pe poziţii înalte în companii de top,care au intrat în circuitul internaţional al multinaţionalelor.Normal, investitorii străini au luat crema celor mai buniabsolvenţi şi specialişti. Aceasta era valabil şi la lansarea Who'sWho in Business Romania 2008, acum doi ani. Însă miza de acumîncolo devine ieşirea în business-ul mondial al companiilorautohtone. Iar aici va fi crucială capacitatea de expertizăacumulată a managerilor români în anii pe care i-au petrecut lavârful multinaţionalelor", spune Sorin Pâslaru, redactor-şef alZiarului Financiar.

Who's Who in Business Romania 2010 - Cei mai importanţi 1.000oameni din business va fi distribuit gratuit abonaţilor ZF şi va fidisponibil la punctele de difuzare a presei la preţul de 30lei.

Anuarul Who's Who in Business - Cei mai importanţi 1.000 oamenidin business editat de Ziarul Financiar recunoaşte excelenţa înafaceri a decidenţilor de top din companii, fiind singurapublicaţie de acest tip din România. Who's Who in Business faceparte din linia anuarelor ZF, alături de Top Tranzacţii, Cei maimari jucători din economie şi Cele mai valoroase 100 companii dinRomânia. Toate cele patru cataloage, despre oameni, achiziţii, cotede piaţă şi valori, îşi propun să fotografieze cele mai importantemişcări din economie în decursul unui an. Prima ediţie Who's Who inBusiness a fost lansată în 2008. Anuarul se distribuie gratuitabonaţilor ZF şi poate fi cumpărat de la punctele de difuzare apresei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO