Femei în business

Proiect ZF/Vodafone Femei în Business. Lucia Morariu, fondatoarea şi proprietara Eximtur: Pandemia a adus românilor posibilitatea să-şi redescopere ţara

24.02.2022, 17:32 Autor: Ramona Cornea

Lucia Morariu, fondatoarea şi proprietara agenţiei de turism Eximtur, afirmă că pandemia de COVID-19 le-a dat românilor posibilitatea de a-şi redescoperi ţara din punct de vedere turistic.

”În ceea ce priveşte România pot să vă spun că pandemia a adus românilor posibilitatea să-şi redescopere ţara. Cei care călătoreau din start numai pe extern şi nu au mai putut să o facă au avut ocazia să găsească unităţi noi în întreaga Românie cu facilităţi, cu activităţi, cu facilităţi pentru copii şi în foarte multe situaţii satisfacţia călătoriei au existat şi aceşti vor rămâne fidel destinaţiilor româneşti chiar dacă vacanţa principală şi-o vor petrece în extern”, a declarat Lucia Morariu în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Litoralul, prin numărul de unităţi de cazare pe care le are, rămâne şi va fi principala destinaţie în România, afirmă antreprenoarea.

”S-a călătorit foarte mult în ţară şi zona staţiunilor balneare clasice în care s-au făcut investiţii în hoteluri care pot fi denumite oteluri pentru wellness spa. Acolo  este marele succes al schimbării turismului românesc”, a explicat ea.

Destinaţiile exotice sunt cele care au fost vedetele anului 2021, iar cea mai căutată ţară a  fost Egiptul.

”Alături de Egipt a fost Maldive, apoi Tanzania, Republica Dominicană, care era pe lista noastră de priorităţi şi înainte dar atât de cerută ca în anul 2021 chiar nu a fost niciodată. Clasicele Turcia şi Grecia, Albania şi Spania au reînceput în 2021”, afirmă Lucia Morariu.

Lucia Morariu este pasionată de turism şi a intrat în antreprenoriat în acest do­me­niu în anul 1993 în Cluj-Napoca. Astăzi, com­pania sa este una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe piaţa locală, cu afa­ceri de circa 30 de milioane de euro anul trecut. De-a lungul vremii a avut două man­date de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi a fost secretar de stat pentru IMM-uri comerţ turism şi profesii liberale în perioada 2007-2008.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, care le oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Lucia Morariu, fondatoarea şi proprietara Eximtur, în emisiunea Femei în Business. Urmăriţi interviul integral aici.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone